di 18 augustus 2020
18-08-2020

Fun station : programmeren en coderen

Twee professors van Mad Science komen programmeren en coderen. Ze laten je kennismaken met de vriendelijke robotjes Ozobot en Dash&Dot.

Kom kijken hoe je deze slimme robotjes eenvoudig kunt programmeren en laten doen wat jij wilt. Je leert hoe je ze kunt besturen! Kinderen van groep 3 t/m 8 zijn welkom om kennis te maken met de mad Science professors en hun robotjes.

 

Ben je na deze kennismaking enthousiast geworden?

De professors komen nog een keer terug om een minicursus te verzorgen bij CultuurSpoor Best!

Vier woensdagen in september kun je onder begeleiding van Mad Science een mini-cursus volgen met de vriendelijke robot Ozobot (groep 3 t/m 5) en programmeeropdrachten geven aan Dash&Dot (groep 6 t/m 8). 

OZOBOT

Deze kleine vriendelijke robot brengt vanaf groep 3 leven in de wetenschap en techniek lessen. Ozobot is 's werelds kleinste programmeerbare robot. Met behulp speciale stiften programmeer je deze robot met verschillende kleurcodes. Super leuk, en heel snel te leren. Jonge kinderen zetten zo de eerste stappen in de wereld van het programmeren en coderen. Deze workshops zijn bedoeld voor kinderen van groep 3 tm 5  .

DASH&DOT

Speciaal voor kinderen van groep 6,7,8 : Programmeer Dash en Dot om diverse opdrachten voor je uit te voeren. Laat ze voetballen, muziek maken en racen tegen elkaar, hoe vet! Dit kleurrijk, high tech botje is geschikt om iedereen mee te nemen naar de 21e eeuw.

Praktische info

Ter plekke krijg je meer info over de minicursussen, kun je vragen stellen aan de professors en kun je ook al inschrijven - zie ook elders in de agenda.